Workshops, Retraites, Intensives 

Onze Wilde Natuur

5Rhythms® Buitendans 2-daagse
Dans & Ritueel
natuur, elementen, weer, intuïtie
Als geheel of losse dagen te volgen

Tijdens deze 2 dagen dansen we in verbinding met de wispelturigheid en wildheid van het weer, de natuur en de elementen als weerspiegeling van onze eigen wilde natuur. 
De ene dag dansen we ’s middags een queeste, de andere dag zullen we in de middag een bijzonder Aarde- Vuur-Water-Lucht Ritueel creëren gedragen door de kracht van de mandala. 
De Berkeley is een prachtige met aandacht verzorgde locatie in een groen natuurgebied van Bergen. De plek is besloten en omgeven met veel natuur. Daarnaast heeft het een vuurplek, grenst het aan water en is er meer moois. 
We dansen met headsets, maar er is ook de mogelijkheid te dansen zonder headset in of nabij de dansruimte binnen, de muziek staat echter niet zo luid. 
Bij slecht weer kan er ook binnen gedanst worden in een kleine maar krachtige ruimte. 

DE NATUUR IS VOEDEND VOOR ONS WEL-ZIJN en buiten dansen is een mooie manier onze weg terug naar binnen te vinden en contact te maken met ons levensvuur en levensvreugde. 
Als we buiten dansen voelen we ons verbonden. Met onszelf, anderen, met wie we samen komen, met de wereld om ons heen. Hierdoor groeit ons gevoel voor compassie en verbondenheid. Buiten wordt ons perspectief letterlijk weidser, we ontspannen, we ontvangen meer en we openen ons voor een groter veld van intuïtie en inzichten. 

DANCE QUEST is gebaseerd op een 'vision quest' die in allerlei culturen en oude tradities werd aangeboden. Het is een moment van alleen zijn om contact te maken met jezelf en de natuur. Alleen in de natuur kom je je zelf in vele facetten onder ogen, om oude patronen los te laten en nieuwe inspiratie op te doen, inzichten en antwoorden te ontvangen met de natuur als spiegel die je steeds weer terug brengt naar jezelf. Voor iedereen is deze ervaring anders. Dit moment alleen kan een aantal dagen duren, maar ook een uur…
Tijdens één middag van deze 2 dansdagen kiezen we ervoor een paar uur op jezelf te zijn in de natuur, zowel dansend als in verstilling. Zonder begeleiding, maar gedragen door de muziek, de natuur, het weer, de elementen, je intuïtie en het gezamenlijk veld van onze mededansers. Om op ontdekkingsreis te gaan binnen je eigen uniek dans. Je kunt kiezen of je alleen met jezelf wilt zijn en dansen ergens op een uitgekozen plekje. Of dat je wilt vertoeven op het veldje voor het gebouw om ook met elkaar te kunnen dansen. 

AARDE-VUUR-WATER-LUCHT-ETHER RITUEEL. Tijdens 1 dansdag zullen we een dagdeel dansen rondom het vuur en de middag afronden met een creatief kleurrijk ritueel gedragen door de transformatieve en helende kracht van de mandala en de elementen. 

* We dansen bij droog weer, bij koude en warmte, bij miezerregen buiten. Bij heftige regenval is er de mogelijkheid binnen te dansen.  
* Zorg dus goed voor jezelf, neem voldoende water, versnaperingen, kleedje en geschikte kleding mee.  

Indien we dansen met headsets, lees dan de volgende informatie: alle deelnemers hebben een speciale koptelefoon op. Deze koptelefoon is verbonden met een zender waar de muziek en microfoon t.b.v. de begeleiding op aangesloten is. Je kunt ongeveer 200 meter bij de zender vandaan dansen. Je kunt zelf het volume regelen. Wanneer je wilt genieten van het verstilde geluid van de natuur, dan doe je de koptelefoon gewoon even af.
De headsets zijn te gebruiken bij gehoorapparaten IN de gehoorgang. (Bij gehoorapparaten buiten de gehoorgang is het eventueel wel mogelijk maar sluiten ze niet mooi af..) 
Je kunt ook zonder headset dansen. Dan is de muziek te horen via de normale speakers in de dansruimte. Je kunt dan aldaar  dansen of nabij de tuindeuren op het gras. De muziek is dan echter niet zo luid. 

 

“"Hoe zou ik wensen dat gij de zon en de wind 
met meer van uw huid en met minder kleding
tegemoet kon treden.
Want de adem des levens is in het zonlicht 
en de hand des levens is in de wind......
.....En vergeet niet dat de aarde het heerlijk vindt 
uw blote voeten te voelen 
en de wind ernaar hunkert met uw haar te spelen."
- Kahlil Gibran, passages uit De Profeet -
'"Vloeiend, Staccato, Chaos, Lyrisch, Stilte”
“Aarde, Vuur, Water, Lucht, Ether"
 

DATUM 
zaterdag 24 augustus & zondag 25 augustus 2024
De dagen zijn los of samen te volgen. 

TIJD
Zaterdag 24 augustus: 10.30 uur tot 17.30 uur (vanaf 10.00 uur welkom)
Zondag 25 augustus: 10.00 uur tot 17.00 uur (vanaf 9.30 uur welkom) 

LOCATIE
De Berkeley, Nesdijk 20 in Bergen (direct ten westen van Alkmaar) 
Dit is een prachtige met aandacht verzorgde locatie in een groen natuurgebied van Bergen. De plek is besloten en omgeven met veel natuur. Daarnaast heeft het een vuurplek, grenst het aan water en is er meer moois. 

INVESTERING
incl. btw, koffie, thee, lekkers, soep. Lunch zelf meenemen. 
2 dagen € 170 (€ 145 vroegboekprijs) 
1 dag € 90 (€ 75 vroegboekprijs) 
Vroegboekprijs geldt indien aangemeld en volledig betaald voor 24 juli 2024. 

AANMELDING & RESERVERING HEADSET & BETALING
Dit gaat IN PRINCIPE ALLEEN via de website HIPSY via deze link; aanmelden en betaling gaat dan tegelijkertijd. 

LET OP: mocht deze digitale weg van aanmelden en betalen lastig voor je zijn, GRAAG EERST OVERLEG VIA mail of bericht via monika@embodieddance.nl of 06-12602244. Indien je deze wijze van betaling niet vooraf met mij afstemt, dan kan het zijn dat er geen headset voor je gereserveerd is. 

ANNULERING
Er gelden annuleringsvoorwaarden, deze vind je hier

  


 

Datum publicatie: 17 juni 2024

Onze Wilde Natuur