Workshops, Retraites, Intensives 

Hunger for Connection

OpenFloor workshopdag

Deze workshop is een uitnodiging om via de dynamische levendige dans van OpenFloor vertrouwd te raken met de enorme hoeveelheid aan gevoelens en menselijke kwetsbaarheden die het verbinden in ons aanraakt. Zowel de verbinding met jezelf alleen, als met een ander, anderen, de wereld, het universum.

Oost West Centrum
Antwerpen, België
zaterdag 6 april 

In het leven en op de dansvloer ben je altijd in contact!
Deze vervullen je natuurlijke menselijke oer-behoeftes. Net zoals eten, drinken, slapen. Verbinden ofwel relateren, is niet iets wat we doen, het is wat we zijn. Het belichamen en bewegen met onze diepste en meeste directe relationele ‘hongers’ maakt het leven betekenisvol, rijk en vervullend. 
Maar eerlijk toegegeven: je hierin heen en weer bewegen kan voelen als een ware wildernis!

Alles is onlosmakelijk met elkaar verbonden. Zo zijn wijzelf ook constant in relatie. Iedere lichaamscel, elke gedachte, interactie, beweging, aanwijzing die we ontvangen voor een te maken keuze. We zijn niet alleen maar in contact met anderen of onszelf, maar ook met dieren, het land, kunst, voorouders en de hele natuurlijke wereld. 

Van de ene vorm van contact ben je meer bewust, in de andere heb je meer behoefte. In de ene ben je meer bedreven, de andere heeft zo zijn uitdagingen. Dit kan van minuut tot minuut veranderen. Het is een constant aanwezige dialoog met onszelf en alles en iedereen om ons heen. Via de dans en gerelateerde oefeningen gaan we dieper in op deze vier vormen van in relatie zijn. Hoe bewegen zij in jou, hoe raken zij je hart en wat is helpend meer vrij, flexibel, vloeibaar, bewust en verbonden in contact te zijn?

Gedragen door
* de universele bewegingshulpbronnen van Open Floor dans
* de kracht en wijsheid van de dynamische energieke dansmeditatie
* aanvullende oefeningen die je ervaringen verdiepen, integreren en verbinden met de wereld en het leven
* het samenzijn met gelijkgestemden 

ontstaat er een veilige creatieve omgeving om dit verdiepende onderzoek  naar contact aan te gaan met compassie en nieuwsgierig. Hoe bewegen zij in jou, hoe raken zij je hart en wat is ondersteunend je meer vrij, veerkrachtig, vloeibaar, bewust en waarachtig binnen deze contacten te bewegen? Hoe kun je vertrouwd raken met de enorme hoeveelheid aan gevoelens en menselijke kwetsbaarheden die het relateren in ons aanraakt?

Solitude – alleen zijn in aanwezigheid met jezelf 
Connection – in contact met een ander
Belonging – je tot een groep verbonden weten 
Spirit – openen voor dat wat groter is dan jezelf 

Deze dansdagen bieden zowel bedding voor beginnende dansers als diepgang voor ervaren dansers.

OPEN FLOOR  is dynamische dansmeditaties en levendig bewegingsonderzoek die wereldwijd wordt beoefend. In deze work-out voor lichaam, hart en geest zijn er geen stappen om te leren en is iedere dans welkom.  Tijdens de danssessies mixt de docent een diversiteit van uitnodigende muziek met heldere gerichte begeleiding om je dansen te inspireren en te verdiepen. Om in een levendige dans met compassie te onderzoeken wat jou van binnen en van buiten beweegt. Om je te verbinden met jezelf, anderen, het leven, de wereld. Om naar een meer vloeibare, creatieve manier van zijn te bewegen, je energie te laten stromen, je leven belichaamd en volledig in al zijn facetten te dansen.

"We cannot live for ourselves alone.
Our lives are connected by a thousand invisible threads,
and along these sympathetic fibers,
our actions run as causes and return to us as results"
– Herman Melville -

DATUM
Zaterdag 6 april  2023 

PLAATS 
Oost West Centrum Antwerpen
Van Schoonbekestraat 148
2018 Antwerpen, België

AANMELDING gaat via het Oost West Centrum 
Meer informatie, prijs, betaling en aanmelding via deze link 


 

Datum publicatie: 7 maart 2022

Hunger for Connection