Workshops, Retraites, Intensives 

Libido Love of Life Jaartraining

Meeuwenveen, Havelte

Open jezelf voor de passie en levenskracht van Libido in alle gebieden van je leven! 
Dansen en werken met de beweging van seksuele levensenergie binnen de bredere definitie van 'Libido' als levenskracht, geboorteplaats van creativiteit, vitaliteit en aanwezigheid.

De jaartraining, welke start in maart 2023, is een unieke en opwindende reeks van 4 residentiële opeenvolgende modules die zich richten op de subtiele en niet zo subtiele energieën van seksualiteit door middel van Open Floor Conscious Embodied Dance. Maar ook via beoefening van het  ‘Wheel of Consent’,  Inquiry, authentiek relateren, ademwerk, neurobiologie en meer. 

Vanaf onze geboorte tot aan onze dood zijn we seksuele wezens.

Vanaf het moment dat onze eerste cellen worden gevormd, die ons leven schenken, tot aan de diepe overgave van onze laatste uitademing, een leven is doordrenkt met libido. Dansen kan deze krachtige energie opwekken op een manier die opwindend, vreugdevol, overweldigend, angstaanjagend, magisch is en/of alles daartussenin. Zowel op de dansvloer als in het leven voelen we ons misschien het ene moment bruisend, stralend en aantrekkelijk en het volgende moment schuldig, onhandig en verlegen. We voelen ons misschien overweldigd door onze eigen ervaring of door de seksuele energieën rondom ons, of we voelen ons mat, niet in contact met onszelf of gewoon buitengesloten. 

L*bido is eetlust in zijn natuurlijke staat. Het is een essentieel onderdeel van de natuurlijke bewegingsexpressie en het verlangen naar verbinding. Wanneer deze energie op authentieke wijze wordt erkend, ondersteund en uitgedrukt, is het potentieel voor heling, transformatie en bevrijding  immens. Het bereiken en onderhouden van een harmonieuze relatie met seksuele gevoelens kan echter een complexe, zenuwslopende en mysterieuze reis zijn die we vaak zelf moeten uitzoeken.

Deze training geeft je de kans om een jaar lang verschillende texturen en thema's van seksualiteit, sensualiteit en intimiteit te verkennen met een toegewijde groep. We beginnen te onderzoeken hoe en wie we zijn, wat ons in het leven drijft. Omdat seksualiteit zowel in het leven als op de dansvloer zo vaak ondergronds aanwezig is, genegeerd wordt of onbewust uitgeleefd kan het bewust onderzoeken van dit thema intens, bevrijdend, intiem en krachtig zijn. 
Het ‘commitment’ van deze vaste besloten groep wordt een veilige en dynamische container die vanuit vele perspectieven ondersteuning en hulpbronnen biedt en tegelijkertijd kwetsbaarheid, authenticiteit en eerlijkheid aanmoedigt. 

Terwijl de groep zich ontvouwt, bied Monika en haar team een combinatie van groepsproces, specifieke psychologische verkenningen en informatie door belichaamde dans- en bewegingsoefeningen, om de schoonheid en kracht van je seksualiteit te helpen ontdekken en deblokkeren. 

Dit programma begeleidt en daagt degenen uit die bereid zijn om hun volledige potentieel als volwassen, seksuele, creatieve mens-zijn te bereiken. De vreugde en de schoonheid die deze reis kan bieden maakt het de moeite waard om de uitdaging, de investering en het risico aan te gaan.

WAT?
We worden gedragen door:
* de fysieke taal van onze seksuele levensenergie gegrond in de universele bewegingshulpbronnen van Open Floor Embodied Dance
* de transformerende werking van de dynamische dansmeditatie als middel voor bewustzijn
* de wijsheid van de fysieke, emotionele, mentale en spirituele terreinen van libido, intimiteit en levensenergie
* de diverse vormen van contact zoals thuis komen in jezelf, contact met een ander, de realisatie deel uit te maken van een sociaal veld en het grotere geheel
* de beoefening van gewaar zijn en bevraging, ‘Practice of Awareness and Inquiry’
* de beoefening van het ‘Wheel of Consent’ van Betty Martin
* aanvullende oefeningen, deelmomenten en specifieke theorie om je ervaringen te verdiepen en te integreren

MODULES
Klik hier voor meer informatie over thema's en opbouw van de vier modules.

VOOR WIE?
'Libido' is geschikt voor alle volwassenen, ongeacht geslacht, seksuele uiting, voorkeur en soort relatie. We streven ernaar een omgeving met elkaar te co-creëren waar iedereen zich welkom voelt, nieuwsgierig kan zijn, de mogelijkheid voelt te groeien en waar persoonlijke ervaringen die een ieder meebrengt worden gerespecteerd.
Voor deelname is het fijn dat je enige ervaring hebt met dansvormen zoals OpenFloor, 5Ritmes, MovementMedicine, Biodanza, o.i.d.
Tijdens deze jaartraining is er geen expliciete seksuele inhoud. Ook gaat het niet om je seksualiteit op de dansvloer uit te leven.

VOOR HEN DIE: 
* erotische intelligentie willen cultiveren en hun vermogen om van het leven te houden willen vergroten,
* geïnteresseerd zijn in een belichaamde en gezonde verkenning van hun seksualiteit,
* de meerlagige dynamiek van aantrekking en gehechtheid willen ontrafelen, evenals de culturele en sociale conditionering die onze persoonlijke en collectieve verhalen beïnvloeden, zowel in het verleden als in het heden.
* zich door beweging bewust willen verbinden met de bron van hun verlangens om meer vervulling en voldoening te ervaren in allerlei soorten relaties,
* de energie van libido willen aanwenden voor creatieve bezigheden.

OPEN FLOOR EMBODIED DANCE 
Open Floor is een dynamische dansmeditatie en levendig bewegingsonderzoek. De methodiek van Open Floor is eerder open en onderzoekend dan voorgeschreven. Je wordt begeleid en geïnspireerd om alles wat je tegenkomt te verwelkomen in je dans, voorbij dat te bewegen wat je al kent en om dat wat vast gestold is weer in stromende beweging te brengen. Je ontdekt hoe je van schaduw en gewoonte naar vrijheid in keuze en creatieve mogelijkheden kunt bewegen.

DOCENT
Monika Körschner is o.a. geaccrediteerd 5Rhythms® (Gabrielle Roth), OpenFloor,  Libido Fundamentals (Andrea Juhan) docent. Tevens is zij opgeleid door Betty Martin in het ‘Wheel of Consent’.  Monika geeft ruim 20 jaar les in dans en beweging als bewustzijnsoefening en heeft zich de laatste 12 jaar gespecialiseerd in Embodied & Conscious Sexuality.  

ONDERSTEUNEND TEAM
* Natacha Senders - Organizer, organisator & assistent
* Hester Hudig - OpenFloor docent, Therapy in Motion practioner, Therapeut (psychosynthese), Ecstatic DJ
* Daniëlle Bolt - OpenFloor docent i.o., Kunstzinnig therapeute, werkzaam als intern begeleider en coach in het onderwijs.
* Joost de Natris - Therapeut i.o. (integrated psychotherapie), verbonden aan het Centrum voor Tantra als assistent & als initiator en begeleider studenten voor studenten events, Musiclover

“We tend to think of the erotic as an easy, 
tantalizing sexual arousal.
I speak of the erotic as the deepest life force, 
a force which moves us towards 
living in a fundamental way." 
- Audre Lorde -

DATA & TIJDEN
Module 1 Onthullen & onderscheiden
Aanvang woensdag 15 maart 2023 om 19.30
Einde zondag 19 maart 2023 om 17.00

Module 2 De kunst van geven, ontvangen, begrenzen, welbehagen, 'pleasure'
Aanvang vrijdag 7 juli 2023 om 19.30
Einde dinsdag 11 juli 2023 om 17.00

Module 3 Onze wilde natuur
Aanvang woensdag 29 november 2023 om 19.30
Einde zondag 3 december 2023 om 17.00

Module 4 Vaardig verbinden in vrijheid
Aanvang vrijdag 15 maart 2024 om 19.30
Einde dinsdag 19 maart 2024 om 17.00

INVESTERING
16 hele dagen met dag & avond programma, inclusief overnachtingen, maaltijden en tussentijdse inspiratie voor 'thuis'. 

€ 2750,- indien aangemeld en volledig betaald voor 14 februari 2023.
€ 2995,- indien aangemeld en volledig betaald daarna. 

Het aanbetalingsbedrag bij aanmelding is € 300,-
Zodra we je (aan-)betaling hebben ontvangen is je deelname definitief en ben je verzekerd van een plek. Een deel van je betaling is een niet-terugbetaalbare storting van €100,-.
Bij betaling ga je akkoord met de annuleringsvoorwaarden behorende bij 'Libido Ongoing Group'. Deze kun je lezen door hier te klikken


AANMELDING IS NODIG
Bij belangstelling en inhoudelijke vragen over de workshop kun je contact opnemen met Monika Körschner, docent/trainer, via 06-12602244 of via monika@embodieddance.nl  

Voor aanmelding en praktische vragen kun je terecht bij Natacha Senders (tijdrustenruimte.nl), organizer, via 06 51818291 of natacha@tijdrustenruimte.nl  
Bij aanmelding ontvangen we dan graag je volledige naam, adres, telefoonnummer, emailadres en heel kort wat over je danservaring.  

We streven naar een meer evenredige verdeling van mannen/zij die zich als man indentificeren, vrouwen/zij die zich als vrouw identificeren en gender neutrale deelnemers. 


PLAATS & BEREIKBAARHEID
Meeuwenveen Accommodaties
Gebouw 2
Meeuwenveenweg 1-3, Havelte

Meeuwenveen is rijk aan flora en fauna en gaat over in een oeroud natuurgebied aan de rand van een Drents bos. Je verblijft in eenvoudige, goed verzorgde twee- en meerpersoons- kamers. Er zijn een beperkt aantal éénpersoonskamers beschikbaar tegen een meerprijs.
De maaltijden zijn deels biologisch en altijd vegetarisch. Dieetwensen zijn mogelijk, mits tijdig doorgegeven. De zaal waarin we dansen is ruim, licht en voorzien van een mooie houten vloer. De sfeer wordt ervaren als vriendelijk, harmonieus en rustgevend. 

 

WAT ANDEREN HEBBEN ERVAREN

"Twee keer heb ik de Libido groep gedaan bij Monika en zou het zo weer doen. Het fijne van Monika als docente is dat ze alles zelf zo doorleeft heeft, dat merk je in haar manier van lesgeven. Daardoor voel je je uitgenodigd om open te onderzoeken en te delen. Monika brengt je in de dans naar een dieper niveau, biedt daarin de tijd en ruimte die nodig is. Ze is heel goed afgestemd op de groep en met haar prettige gevoel voor humor blijft het ook licht." - Monique van L. - 

"Dankbaar voor mijn reis die Monika mogelijk heeft gemaakt. Wat een power en wijsheid. Heb het gevoel dat ik liters koud ijs heb ontdooid en kwijt ben en in een behagelijkheid ben gezakt die ik lang niet meer gevoeld heb." - M -  

"Dankbaar voor dit práchtige weekend! Jullie hebben dit allemaal heel mooi verzorgd. Het voelde allemaal zo vanzelfsprekend - ik besef dat dat juist komt door jullie expertise en goeie organisatie. Het weekend heeft me enorm veel moois, nieuws, dieps, waardevols gebracht!!!"- I. - 

"Via een vriendin kwam ik te weten over het Libido Fundamentals weekend dat Monika in 2019 zou geven. Na lang twijfelen heb ik me ook ingeschreven, ik had nooit een dans-weekend gedaan, was een beetje terughoudend en onzeker. Maar boy, was I mistaken! Een hele fijne groep mensen waar contact heel vanzelf ging. Hele fijne opbouw van oefeningen waarin lichaam, energie, het leven, sensualiteit en seksualiteit steeds op wisselende manieren aangesproken worden. Het voelde steeds alsof iedere stap, oefening, suggestie precies op het juiste moment kwam en aansloot bij iets wat ik in mezelf aantrof. En er was alle ruimte om dat alles helemaal te kunnen onderzoeken en ervaren. Ik weet eigenlijk nog steeds niet wat er nou allemaal precies gebeurde maar ik geloof dat zo’n beetje alles in me aangeraakt is dat weekend. Tegen het einde was dat compleet en totaal: ik voelde overgave zoals ik het niet kan maken maar alleen maar ondergaan. Ik voelde me (beetje schaamrood op de kaken als ik dit schrijf) genomen en wilde me laten nemen. Door wie of wat…? De muziek, Monika, de energie, de groep, het grotere? Ik weet het niet en het maakt ook niet zoveel uit. Het oversteeg me. " - Joost - 

"Op mijn leeftijd ben ik heel kritisch en picky wat trainers betreft, ik wil alleen de hele goede, en anders meld ik me niet aan. Monika kende ik nog niet als trainer, maar mijn gevoel vooraf klopte: een supertrainer! Ik had niet gedacht dat ik drie dagen zoveel dansen vol zou kunnen houden, ik heb nogal last van mijn heup, maar dat ging gewoon. Een bewijs dat ik/men met goede energie veel verder komt dan je zelf verwacht. Het programma was zorgvuldig opgebouwd, zorgvuldig begeleid, heerlijk dat er niet al te veel gepraat en gedeeld werd, maar gewoon het lijf laten spreken. De assistentie super, het voelde geborgen en verzorgd.
Ik had mij vooraf niet in het onderwerp verdiept, ik wilde gewoon dansen bij Monika. Maar het onderwerp heeft me geraakt. Ik realiseerde me aan het eind dat ik eigenlijk gewoon niets weet. Niet over mijzelf, niet over anderen, dat ik eigenlijk vooral gedaan heb wat ik dacht dat ik moest doen in relatie tot…. Daar valt nog een hele wereld te ontdekken. Als ik alle schillen en beschermingsmechanismen achterwege laat, wat is er dan? Daarvan heb ik iets geproefd. Heel waardevol. Ook heel fijn dat er dan genoeg mannen zijn om het uit te proberen, want ik voel me vrijer met vrouwen dan met mannen. Ook wel heerlijk dat ik alle sensualiteit wel met vrouwen kan uitproberen. Met mannen zit daar veel meer conditionering op. Goed om mezelf zo te zien. 
Ook heel fijn dat op het moment dat ik echt veel pijn en woede tegenkwam, dat ik met bescherming kon doorbewegen. Het voelde gezien, maar ook vrij genoeg om het er te laten zijn. Er komt het laatste jaar veel los, veel van wat ik niet weet wat het is, of het ueberhaupt van mij is, en het is fijn dat daarvoor ruimte was. " - B.D. - 

“De nawerking van dit weekend is intens, mijn voelen staat op punt en de beweging blijft nazinderen. Heerlijk alsof ik superman ben die net heeft leren vliegen, geweldig maar nog even wennen hoe ik die nieuwe ontdekte energie in goede banen moet leiden. Geluckig worden er tijdens het weekend wat kapstokken meegegeven die je nadien helpen om de dingen in perspectief te plaatsen. Dansen bij Monica is dansen vanuit een veilige haven. Als je de oceaan in danst en in een storm terecht komt, je scheepje danst over de woeste golven, dan is zij en haar team er als vuurtorens om je terug in de veiligheid van de  haven te leiden. De veilige haven word gedragen door iedere danser aanwezig en dit dankzij de havenmeesteres die op haar mooie fijne manier dit mee in de wereld zet.” - Luc -


 

Datum publicatie: 7 januari 2022

Libido Love of Life  Jaartraining