Workshops, Retraites, Intensives 

Libido Fundamentals

Open Floor 3-daagse

(This program will be taught in Dutch, as well as in English if needed. Scroll down for English version)

Een gericht programma voor een belichaamde verkenning van seksualiteit, intimiteit en levenskracht. 

Dansen en werken met de beweging van seksuele energie binnen de bredere definitie van ‘Libido’ als levenskracht, geboorteplaats van creativiteit, vitaliteit en aanwezigheid.
Tijdens deze 3-daagse is er alle tijd stapsgewijs, laag voor laag, dieper te duiken in de materie. 

Onze creatieve seksuele levensenergie is een essentieel onderdeel van de natuurlijke expressie en beweging van ons lichaam.
Libido Fundamentals raakt de universele elementen aan die betrekking hebben op het voelen, bewegen en vergroten van de mogelijkheden deze levenskracht volledig te belichamen in alle gebieden van je leven.

Gedragen door:
* de fysieke taal van onze seksuele levensenergie gegrond in de universele bewegingshulpbronnen van Open Floor,
* de transformerende werking van de dynamische dansmeditatie als middel voor bewustzijn,
* de wijsheid van de fysieke, emotionele, mentale en spirituele terreinen van libido, intimiteit en levensenergie,
* de diverse vormen van contact zoals thuis komen in jezelf, contact met een ander, de realisatie deel uit te maken van een sociaal veld en het grotere geheel, 
* aanvullende oefeningen en deelmomenten om je ervaringen te verdiepen en te integreren. 

ontstaat er een aandachtige, veilige, seksueel positieve omgeving om dit complexe, creatieve en verdiepende onderzoek aan te gaan met compassie en nieuwsgierigheid. Omdat seksualiteit zo vaak ondergronds aanwezig is, genegeerd wordt of onbewust uitgeleefd kan het bewust onderzoeken van dit thema intens, bevrijdend, intiem en krachtig zijn. De potentiële vreugde, diepgaande heling en schoonheid die deze reis kan bieden maakt het de moeite waard om de uitdaging en het risico aan te gaan.

Voor wie?
‘Libido Fundamentals’ is geschikt voor alle volwassenen, ongeacht geslacht, seksuele uiting, voorkeur en soort relatie. Bedoeld voor hen die
*  erotische intelligentie willen cultiveren en hun vermogen om van het leven te houden willen vergroten
* geïnteresseerd zijn in een belichaamde en gezonde verkenning van hun seksualiteit
* de meerlagige dynamiek van aantrekking en gehechtheid willen ontrafelen, evenals de culturele en sociale conditionering die onze persoonlijke en collectieve verhalen, zowel in het verleden als in het heden, informeren
* zich door beweging bewust willen verbinden met de bron van hun verlangens om meer vervulling en voldoening te ervaren in allerlei soorten relaties
* de energie van libido willen aanwenden voor creatieve bezigheden

We streven ernaar een omgeving met elkaar te co-creëren waar iedereen zich welkom voelt, nieuwsgierig kan zijn, de mogelijkheid voelt te groeien en waar persoonlijke ervaringen die een ieder meebrengt worden gerespecteerd. Er zullen geen expliciet seksuele oefeningen worden aangereikt.

Voor deelname is het fijn dat je enige ervaring hebt met dansvormen zoals OpenFloor, 5Ritmes, MovementMedicine, Biodanza, o.i.d. 

Libido - Love of Life
Klik op bovenstaande link voor meer inhoudelijke informatie over dit thema en wat je tijdens een Libido workshop kunt verwachten. 

Open Floor Conscious Dance
Open Floor is een dynamische dansmeditatie en levendig bewegingsonderzoek. De methodiek van Open Floor is eerder open en onderzoekend dan voorgeschreven. Je wordt begeleid en geïnspireerd om alles wat je tegenkomt te verwelkomen in je dans, voorbij dat te bewegen wat je al kent en om dat wat vast gestold is weer in stromende beweging te brengen. Je ontdekt hoe je van schaduw en gewoonte naar vrijheid in keuze en creatieve mogelijkheden kunt bewegen.

Docent Monika Körschner
Zij is geaccrediteerd 5Ritmes® en OpenFloor docent en geeft ruim 20 jaar les in dans en beweging als bewustzijnsoefening. Zij is persoonlijk opgeleid door Andrea Juhan (VS), founder van OpenFloor en Libido Fundamentals, om met dit specifieke thema te werken.   

"We tend to think of the erotic as an easy, 
tantalizing sexual arousal.
I speak of the erotic as the deepest life force, 
a force which moves us towards 
living in a fundamental way." 
- Audre Lorde -

 

DATA
Vrijdag 7 t/m zondag 9 oktober 2022

TIJDEN
Van 10.00 tot 18.00 uur
Welkom en inloop vanaf 9.30 uur

INVESTERING
€ 295,-
Vroegboekprijs t/m 9 september 2022: € 265,-. Gebruik daarvoor de kortings/waardecoupon code 68HCAPBN

AANMELDING IS NODIG
Dit kan via deze link en scrol helemaal naar beneden naar de optie 'inschrijven'

Er gelden annuleringsvoorwaarden. 

PLAATS & BEREIKBAARHEID
Akademie voor Massage en Beweging, Wingerdweg 32, 1031 CA Amsterdam Noord. 

Deze locatie is goed bereikbaar met de auto (parkeertarief is betaalbaar), het openbaar vervoer, de fiets of te voet (circa 15 minuten lopen van de pont Buiksloterweg). Voor de routebeschrijving: klik hier en scroll dan naar beneden. 

 

"A strong life force can be seen in physical vitality,
courage, competent judgment, self-mastery, sexual vigor,
and the realization of each person's unique talents and purpose in life.
To maintain a powerful life force,
forget yourself, forget about living and dying,
and bring your full attention into this moment."
- H. E Davey - 

 

OPEN FLOOR 'LIBIDO FUNDAMENTALS'

A Focused Open Floor Program for an Embodied Exploration of Sexuality, Intimacy and Life Force

This workshop of 3 full days in a closed group, works with the movement of sexual energy within the broader definition of ‘Libido’ as life force, birth place of creativity, vitality, presence and aliveness.

Our creative sexual energy is an essential part of the body’s natural expression and movement potential.  Libido Fundamentals touches the universal elements which relate to sense, move and increase the capacity to fully embody this life force in all areas of your life. Through Open Floor conscious dance we create an safe, sexual positive environment to engage in this complex, mysterious and in-depth investigation with curiosity, mindfulness and compassion. Because sexuality is so often underground, ignored, or unconsciously acted out, the exploration of this territory tends to be intense, liberating, intimate and powerful. The potential pleasure and beauty of this journey is well worth the challenges and the risks.

What happens in a workshop?
We explore this lively, sometimes latent energy of libido with curiosity and mindfulness using the Open Floor Core Movement Resources.
We open up physical, emotional, mental, and spiritual terrain of sexuality, libido and life force.

Next to intensive movement practice this workshop also offers related exercises, sharing’s, enquiries and specific information to deepen and integrate your experience. There is no explicit sexual content or exercises.

Who is it for?
Libido programs are open to all adults regardless of gender identity, gender expression, biological sex, sexual orientation, or relationship status. We strive to co-create an environment that is inclusive, curious and expansive, and honors the experiences each person brings into the room.

Libido - Love of Life
Click on above link for more information and a juicy inspiring 11 minutes Vimeo movie.

Open Floor Conscious Dance
Click on above link for more information. 

Teacher Monika Körschner is a certified  5Rhythms® en OpenFloor teacher and teaches dance and movement as a conscious practice in the Netherlands and abroad for over more than 20 years. She is personally trained by Andrea Juhan (founder of Open Floor) to teach this specific program. 

For registration and further practical information, click here... (link will be published soon)
Or email monika@embodieddance.nl  

 

 

WAT ANDEREN HEBBEN ERVAREN

"Twee keer heb ik de Libido groep gedaan bij Monika en zou het zo weer doen. Het fijne van Monika als docente is dat ze alles zelf zo doorleeft heeft, dat merk je in haar manier van lesgeven. Daardoor voel je je uitgenodigd om open te onderzoeken en te delen. Monika brengt je in de dans naar een dieper niveau, biedt daarin de tijd en ruimte die nodig is. Ze is heel goed afgestemd op de groep en met haar prettige gevoel voor humor blijft het ook licht." - Monique van L. - 

"Dankbaar voor mijn reis die Monika mogelijk heeft gemaakt. Wat een power en wijsheid. Heb het gevoel dat ik liters koud ijs heb ontdooid en kwijt ben en in een behagelijkheid ben gezakt die ik lang niet meer gevoeld heb." - M -  

"Op mijn leeftijd ben ik heel kritisch en picky wat trainers betreft, ik wil alleen de hele goede, en anders meld ik me niet aan. Monika kende ik nog niet als trainer, maar mijn gevoel vooraf klopte: een supertrainer! Ik had niet gedacht dat ik drie dagen zoveel dansen vol zou kunnen houden, ik heb nogal last van mijn heup, maar dat ging gewoon. Een bewijs dat ik/men met goede energie veel verder komt dan je zelf verwacht. Het programma was zorgvuldig opgebouwd, zorgvuldig begeleid, heerlijk dat er niet al te veel gepraat en gedeeld werd, maar gewoon het lijf laten spreken. De assistentie super, het voelde geborgen en verzorgd.
Ik had mij vooraf niet in het onderwerp verdiept, ik wilde gewoon dansen bij Monika. Maar het onderwerp heeft me geraakt. Ik realiseerde me aan het eind dat ik eigenlijk gewoon niets weet. Niet over mijzelf, niet over anderen, dat ik eigenlijk vooral gedaan heb wat ik dacht dat ik moest doen in relatie tot…. Daar valt nog een hele wereld te ontdekken. Als ik alle schillen en beschermingsmechanismen achterwege laat, wat is er dan? Daarvan heb ik iets geproefd. Heel waardevol. Ook heel fijn dat er dan genoeg mannen zijn om het uit te proberen, want ik voel me vrijer met vrouwen dan met mannen. Ook wel heerlijk dat ik alle sensualiteit wel met vrouwen kan uitproberen. Met mannen zit daar veel meer conditionering op. Goed om mezelf zo te zien. 
Ook heel fijn dat op het moment dat ik echt veel pijn en woede tegenkwam, dat ik met bescherming kon doorbewegen. Het voelde gezien, maar ook vrij genoeg om het er te laten zijn. Er komt het laatste jaar veel los, veel van wat ik niet weet wat het is, of het ueberhaupt van mij is, en het is fijn dat daarvoor ruimte was. " - B.D. - 

"Via een vriendin kwam ik te weten over het Libido Fundamentals weekend dat Monika in 2019 zou geven. Na lang twijfelen heb ik me ook ingeschreven, ik had nooit een dans-weekend gedaan, was een beetje terughoudend en onzeker. Maar boy, was I mistaken! Een hele fijne groep mensen waar contact heel vanzelf ging. Hele fijne opbouw van oefeningen waarin lichaam, energie, het leven, sensualiteit en seksualiteit steeds op wisselende manieren aangesproken worden. Het voelde steeds alsof iedere stap, oefening, suggestie precies op het juiste moment kwam en aansloot bij iets wat ik in mezelf aantrof. En er was alle ruimte om dat alles helemaal te kunnen onderzoeken en ervaren. Ik weet eigenlijk nog steeds niet wat er nou allemaal precies gebeurde maar ik geloof dat zo’n beetje alles in me aangeraakt is dat weekend. Tegen het einde was dat compleet en totaal: ik voelde overgave zoals ik het niet kan maken maar alleen maar ondergaan. Ik voelde me (beetje schaamrood op de kaken als ik dit schrijf) genomen en wilde me laten nemen. Door wie of wat…? De muziek, Monika, de energie, de groep, het grotere? Ik weet het niet en het maakt ook niet zoveel uit. Het oversteeg me. " - Joost - 


 

Datum publicatie: 8 oktober 2021

Libido Fundamentals