Workshops, Retraites, Intensives 

Jaargroep 'Wheel of Being'

'Wheel of Being - Body, Beat, Breath, Befriend'
Open Floor Jaargroep
Dans & Ritueel

DEZE TEKST IS VAN DE HUIDIGE JAARGROEP 2022/2023. 
DATA, TITEL EN TEKST INHOUD VAN DE JAARGROEP 2023/2024 WORDT IN DE LENTE VAN 2023 BEKEND

Een combinatie van 6 binnen & buiten dansdagen om de maand  & tussentijds inspiratie met dans, muziek en ritueel.
Deze jaargroep is een uitnodiging om jezelf te gronden in je lichaam, hart en ziel & om vriendschap te sluiten met wie je al bent.

We dansen we met onszelf. We leren nog meer te voelen en de behoeftes te volgen van ons fysieke lichaam.  We stemmen af en luisteren naar ons emotioneel lichaam, ons hart, onze hartslag, ons ritme, onze unieke essentie. . 
We dansen samen.  Iedere ont-moeting op deze reis is een spiegel van ons eigen hart. Zijn leegte en volheid, zijn trots en schaamte, zijn problemen en vreugde, zijn wijsheid en onschuld, zijn verlangens en gulheid, zijn begrenzingen en limieten. 
We dansen met onze ademing. De geest, de levenskracht die door ons heen beweegt. De prana die onze unieke essentie verbindt met het energieveld om ons heen.  
We dansen deels buiten in de natuur. De natuur is voedend voor ons wel-zijn. Buiten wordt ons perspectief letterlijk weidser, we ontspannen, we ontvangen meer en we openen ons voor een grotere ruimte van intuïtie en inzichten. 
We dansen met wie we al zijn. Het punt is niet om te proberen onszelf te veranderen. Dansmeditatie gaat niet over proberen onszelf ‘weg te gooien’ en iets beters te worden. Het gaat over erkennen, eren en vriendschap sluiten met wie we al zijn. Dat is de grond van onze dansen, dat is wat we onderzoeken, ons zelf leren kennen met enorme fascinatie en interesse.  

Gedragen door
* de universele bewegings-hulpbronnen van Open Floor dans
* de kracht en wijsheid van de dynamische energieke dansmeditatie
* aanvullende oefeningen gerelateerd aan de kracht en wijsheid van de elementen aarde, vuur, water, lucht en ether. 
* eenvoudige maar diepgaande rituelen die je ervaringen integreren en verbinden met het leven, de wereld en het 'dagelijkse' leven
* een eenmalige 'Vision Dance Quest' ofwel queeste
* de rijkdom van het samenzijn in een vaste groep op een wonderlijke mooie natuurlijke plek met een weelde aan mogelijkheden

ontstaat er een veilige creatieve liefdevolle omgeving om dit verdiepende onderzoek aan te gaan met compassie en nieuwsgierigheid. 

'Vision Dance Quest' is een moment van alleen zijn om contact te maken met jezelf en de natuur. Alleen in de natuur kom je je zelf in vele facetten onder ogen, om oude patronen los te laten en nieuwe inspiratie op te doen, inzichten en antwoorden te ontvangen met de natuur als spiegel die je steeds weer terug brengt naar jezelf. Voor iedereen is deze ervaring anders. Dit moment alleen kan een aantal dagen duren, maar ook een uur… Tijdens deze jaargroep kiezen we ervoor langere tijd met jezelf alleen te zijn in de natuur, zowel dansend als in verstilling. 

Dit dansjaar biedt zowel bedding voor beginnende dansers als diepgang voor ervaren dansers. Enige ervaring met OpenFloor, 5Ritmes, MovementMedicine, SoulMotion o.i.d. heeft wel de voorkeur, maar is niet noodzakelijk.
Mocht je je willen aanmelden of belangstelling hebben voor deze jaargroep neem dan contact met me (Monika) op via 06-12602244 of monika@embodieddance.nl 

OPEN FLOOR is een dynamische dansmeditatie en levendig bewegingsonderzoek. De methodiek van Open Floor is eerder open en onderzoekend dan voorgeschreven. Je wordt begeleid en geïnspireerd om alles wat je tegenkomt te verwelkomen in je dans, voorbij dat te bewegen wat je al kent en om dat wat vast gestold is weer in stromende beweging te brengen. Je ontdekt hoe je van schaduw en gewoonte naar vrijheid in keuze en creatieve mogelijkheden kunt bewegen. 

Monika Körschner is geaccrediteerd 5Ritmes® en OpenFloor docent en geeft ruim 20 jaar les in dans en beweging als bewustzijnsoefening. 
Margo Lieverse zal deze Jaargroep ondersteunen en de Rituelen (mede) creëren en begeleiden. Zij heeft bij Klara Adalena de priesteres opleiding gedaan. Daar heeft ze veel geleerd over het begeleiden van rituelen, de magie van het leven en is ze zich bewust geworden van de ziel en wijsheid van de natuur. Ze is regelmatig vuurvrouw bij zweethutten en vuurlopen en is gefascineerd door het labyrint.

"... The point is not to try to change ourselves. Meditation practice isn't about trying to throw ourselves away and become something better. It's about befriending who we are already. The ground of practice is you or me or whoever we are right now, just as we are. That's the ground, that's what we study, that's what we come to know with tremendous curiosity and interest." - Pema Chodron -

DATA
zaterdag 24 september 2022
zondag 20 november 2022
zondag 29 januari 2023
zaterdag 11 maart 2023
zaterdag 13 mei 2023
zaterdag 10 juni 2023

TIJD
10.30 uur tot 17.30 / 18.00 uur (vanaf 10.00 uur is de zaal open).

PLAATS
De Berkeley, Nesdijk 20 te Bergen (direct ten westen van Alkmaar).
Dit is een prachtige met aandacht verzorgde locatie in een groen natuurgebied van Bergen. De plek is besloten en omgeven met veel natuur. Daarnaast heeft het een vuurplek, grenst het aan water en is er meer moois. 

INVESTERING
voor 6 workshopdagen en tussentijds vrijblijvende inspiratie 'lessen'
(incl. BTW, koffie, thee, lekkers, soep). Lunch zelf meenemen. 
€ 404,- indien aangemeld en aanbetaald voor 1 september 2022. 
€ 455,- bij aanmelding daarna.
Aanbetaling € 104,- te voldoen bij aanmelding, pas dan ben je van een plek verzekerd.
Indien je gebruik wilt maken van de vroegboekkorting dient het hele bedrag voor 2 september 2021 betaald te zijn. 
Betaling in termijnen is mogelijk NA overleg. 

Er gelden betalings- en annuleringsvoorwaarden. Deze zijn hier te vinden.

AANMELDING is nodig
bij Monika Körschner via monika@embodieddance.nl of bel 06-12602244.

BEREIKBAARHEID 
Deze locatie ligt direct ten westen van Alkmaar en is makkelijk te bereiken met auto én openbaarvervoer. Met de auto is het ongeveer 30 minuten rijden vanaf Amsterdam, neem dan de westelijke rondweg van Alkmaar. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid. Met OV neem je vanaf Alkmaar centraal station bus nr. 6. Uitstappen halte Oude Bergerweg, dan nog 8 minuten lopen. Velen maken ook gebruik van de OV fiets of regelen een lift van een medecursist. 

     

WAAROM EEN JAARGROEP VOLGEN? Klik hier voor meer informatie... 

WAT ANDEREN HEBBEN ERVAREN

“Dansen in de jaargroep heeft geholpen om mijn oorspronkelijkheid te hervinden en angst te overwinnen. Waar voorheen de uitdrukkingsvorm iets diende te betekenen voor anderen, beweeg ik nu in vrijheid met anderen. De belevenissen van een dansdag zijn altijd intens, ontroerend, verrassend. De tussentijdse digitale inspiratielessen zorgen voor blijvende connectie. Het jaar rond dansen biedt een afgeronde cyclus. De jaarthema’s zijn telkens anders en verdiepend. Margo’s rituelen zijn magisch. Monika’s begeleiding is bezield. Een diepe buiging…”
- Eda Andreae - 

“De jaargroepen van Monika en Margo bieden me de ideale mix van dans en spiritualiteit. Op speelse wijze leer ik dingen over mezelf en de wereld. Dingen die ik vervolgens in het dagelijkse leven blijk te gebruiken. De dansdag brengt me steevast dankbaarheid en ontroering voor alle liefde, warmte, positiviteit en bevestiging die ik ontvang van de andere dansers.”
– Joost B. - 

 

 


 

Datum publicatie: 2 juni 2022

Jaargroep 'Wheel of Being'