LessenĀ 

Wild Dance

5Rhythms® Buiten in de Natuur
elementen, weer, intuïtie

Bergen - Anna Paulowna - Amstelveen 

Tijdens deze lessen dansen we in directe verbinding met de natuur en laten we ons leiden en inspireren door het weer, onze intuïtie, de elementen. We dansen met Silent Dance Headsets, mits anders aangegeven. 

* Vooraf tijdig aanmelden en betalen is nodig. Dit kan via deze link. 
* We dansen buiten in de natuur, vooralsnog op privé plekken met faciliteiten zoals een toilet binnen.
* We dansen bij droog weer, bij koude en warmte, bij miezerregen. Bij heftige regenval neem contact op.
* Zorg dus goed voor jezelf, neem voldoende water en geschikte kleding mee.  
* We dansen volgens de richtlijnen van het RIVM geldend voor buitensport. 
* We dansen op onszelf en in verbinding, dit kan ook op 1,5 meter afstand.
* De natuur om je heen mag je wel aanraken, inclusief zonneschijn in je ogen, wind in je haren, regendruppels op je huid, grond onder je voeten, een boom in je rug...
* Er mag geen groepsvorming ontstaan (maart 2021), we dansen op individuele basis en/of in viertallen op 1,5 meter afstand, Tussen de viertallen houden we 5 meter afstand.
* Kom alleen als je gezond bent en geen klachten hebt. 

DE NATUUR IS VOEDEND VOOR ONS WEL-ZIJN en buiten dansen is een mooie manier onze weg terug naar binnen te vinden en contact te maken met ons levensvuur en levensvreugde. Juist in deze gespannen tijden. 

Als we buiten dansen voelen we ons verbonden. Met onszelf, anderen, met wie we samen komen, met de wereld om ons heen. Hierdoor groeit ons gevoel voor compassie en verbondenheid. Buiten wordt ons perspectief letterlijk weidser, we ontspannen, we ontvangen meer en we openen ons voor een groter veld van intuïtie en inzichten. 

We dansen op diverse plekken in Noordelijk Noord Holland en omgeving Amsterdam/Amstelveen. Op diverse landerijen, natuurgebiedjes, duinen, strand, bossen, parken. We dansen met name met Silent Dance Headsets en de danssessies worden begeleid met ondersteunende uitnodigingen via de headsets, om je dansen te inspireren en bevrijden. 

Één van de plekken is De Berkeley in het zuiden van Bergen, direct ten westen van Alkmaar. Dit is een mooie met aandacht verzorgde locatie in een groen natuurgebied ten zuiden van Bergen. De plek is besloten en omgeven met veel natuur. Daarnaast heeft het een vuurplek, aangrenzend water en meer moois om van te genieten. 

Een andere plek is Het Ganse Land is gelegen in Anna Paulowna in de OostPolder, een zee van ruimte en rust, waar de elementen vrij spel hebben. We dansen op ‘t Landje aan 't Lage Oude Veer, een bijzonder stukje Waddengebied met prachtig uitzicht over het water. Dit landje is te bereiken na een korte wandeling tussen akkers en water. 

Indien we dansen met Silent Dance Headsets. Alle deelnemers hebben een speciale koptelefoon op. Deze koptelefoon is verbonden met een zender waar de muziek en microfoon t.b.v. de begeleiding op aangesloten is. Je kunt ongeveer 200 meter bij de zender vandaan dansen. Je kunt zelf het volume regelen. Wanneer je wilt genieten van het verstilde geluid van de natuur, dan doe je de koptelefoon gewoon even af.

 

“Vloeiend, Staccato, Chaos, Lyrisch, Stilte”
“Aarde, Vuur, Water, Lucht, Ether”

 

DATA
maandag avond 10 mei - Het Ganse Land te Anna Paulowna GEANNULEERD
vrijdag avond 21 mei  - De Berkeley te Bergen 
vrijdag avond 18 juni - De Berkeley te Bergen 
maandagavond 28 juni  - Het Ganse Land te Anna Paulowna 
vrijdag avond 2 juli - De Berkeley te Bergen 
maandag avond 6 september - Het Ganse Land te Anna Paulow

TIJD
Van 19.30 tot 21.30 uur, mits anders aangegeven.

LOCATIES (er volgen meer)
De Berkeley in Bergen, Nesdijk 20
Buiten op het gras, rondom een vuur indien mogelijk (met faciliteiten binnen)
Hier dansen we mét Silent Dance Headsets.  

Het Ganse Land in Anna Paulowna, Veerweg 15
Buiten op 't landje, een nabijgelegen stukje natuur aan het water met een krachtplek
Hier dansen we mét Silent Dance Headsets. 

AANMELDING & BETALING
Gaat via deze link 
Mocht deze digitale weg van aanmelden en betalen lastig voor je zijn, mail of bericht me dan via monika@embodieddance.nl of 06-12602244.

Vlak voor de danssessie ontvang je een meer uitgebreide informerende bevestiging met hoe we het samen zo goed mogelijk volgens de actuele richtlijnen kunnen vorm geven. (Motto: vanuit ontspannenheid en zo organisch mogelijk) 

ANNULERING
* De danssessie gaat alleen door bij voldoende animo. Indien er onvoldoende animo is wordt de sessie geannuleerd en wordt het volledige bedrag terug gestort. 
* Indien je zelf de danssessie annuleert is er geen terugbetaling mogelijk. Indien er voor jou in de plaats een andere danser van de wachtlijst mee kan dansen, kan het bedrag worden terugbetaald minus € 5 administratiekosten. Of zorg zelf een vervanger, geef je ticket door en mail mij ter informatie via monika@embodieddance.nl 

  


 

Datum publicatie: 3 April 2021

Wild Dance