Workshops, Retraites, Intensives 

Libido Fundamentals

Open Floor Herfst 3-daagse
residentiële retraite

Open jezelf voor de passie en levenskracht van Libido in alle gebieden van je leven!

3 volle dagen met overnachtingen en maaltijden in een besloten groep.
Herberg De Dieken, Holten (OV)
vrijdag 22 t/m zondag 24 oktober 2021

Dansen en werken met de beweging van seksuele energie binnen de bredere definitie van ‘Libido’ als levenskracht, geboorteplaats van creativiteit, vitaliteit, aanwezigheid en levendigheid.
Deze workshop raakt de universele elementen aan die betrekking hebben op het voelen, bewegen en vergroten van de mogelijkheden deze levenskracht volledig te belichamen in alle gebieden van je leven. 
Tijdens deze 3-daagse is er alle tijd te laven en te gedijen in de weldadigheid van het continu dansen, bewegen, ervaren, ontspannen in samen zijn op een mooie plek midden in de natuur met een sfeer van lichtheid, ruimte en rust.

Onze creatieve seksuele levensenergie - ons Libido -  is een essentieel onderdeel van de natuurlijke expressie en beweging van ons lichaam. Het kan grote vreugde brengen, diepgaande heling en verbondenheid. Echter, om een harmonieuze relatie met onze seksuele gevoelens te verkrijgen en deze te behouden kan een ingewikkelde, uitputtende en mysterieuze reis zijn waarvan we vaak verwachten deze alleen te moeten ondernemen. 

Libido Fundamentals begint dit complexe en creatieve onderzoek door de basics van de dans- en bewegingsmeditatie te introduceren en te gebruiken om onze fysieke taal van onze seksuele levensenergie te gronden en te leren kennen. Wanneer ons hart en ons lichaam door dans en bewust bewegen wakker worden, komt ook onze seksuele energie in beweging. Op de dansvloer voelen we ons misschien het ene moment bruisend, stralend en aantrekkelijk en het volgende moment schuldig, onhandig en verlegen. We voelen ons misschien overweldigd door onze eigen ervaring of door de seksuele energieën rondom ons, of we voelen ons mat, niet in contact met onszelf of gewoon buitengesloten. 

Velen van ons accepteren een leven waarin ons creatief potentieel onaangeroerd is of onvervuld. Als we vrij en authentiek dansen en leven dan voelen we ons stralend en energiek. Desondanks verbergen en verkleinen we dit krachtige deel van onszelf regelmatig. Via Open Floor dansmeditatie draaien we deze dynamiek om. We creëren een aandachtige, verbindende, seksueel positieve omgeving. Er is geen expliciet seksuele inhoud of oefeningen. We beginnen te onderzoeken hoe en wie we zijn. Of onze conditionering, gender, cultuur, sociale gebruiken, dromen, herinneringen, families, juist een hulp of een belemmering zijn om te kunnen bewegen met onze natuurlijke seksuele levenskracht en om ons te verbinden met anderen en het leven. Waar beweging en onderzoek  wordt ingezet als instrument voor ontdekking. 

Gedragen door
* de fysieke taal van onze seksuele energie gegrond in de universele bewegingshulpbronnen van Open Floor,
* de transformerende werking van de dynamische dansmeditatie als middel voor bewustzijn en verandering,
* de intelligentie van onze masculiene en feminiene kwaliteiten,
* de rijkdom van het samenzijn in een vaste groep
* aanvullende oefeningen, deelmomenten en specifieke informatie

ontstaat er een aandachtige, veilige, seksueel positieve omgeving om dit complexe en verdiepende onderzoek aan te gaan met compassie en nieuwsgierigheid. Omdat seksualiteit zo vaak ondergronds aanwezig is, genegeerd wordt of onbewust uitgeleefd kan het bewust onderzoeken van dit thema intens, bevrijdend, intiem en krachtig zijn. De vreugde en de schoonheid die deze reis kan bieden maakt het de moeite waard om de uitdaging en het risico aan te gaan.

Tijdens deze workshop is er geen expliciete seksuele inhoud. Ook gaat het niet om je seksualiteit op de dansvloer uit te leven. Geschikt voor alle volwassenen, ongeacht geslacht, seksuele uiting, voorkeur en soort relatie. Voor deelname is het nodig dat je enige ervaring hebt met dansvormen zoals OpenFloor, 5Ritmes, MovementMedicine, Biodanza, o.i.d.

Open Floor is een dynamische dansmeditatie en levendig bewegingsonderzoek. De methodiek van Open Floor is eerder open en onderzoekend dan voorgeschreven. Je wordt begeleid en geïnspireerd om alles wat je tegenkomt te verwelkomen in je dans, voorbij dat te bewegen wat je al kent en om dat wat vast gestold is weer in stromende beweging te brengen. Je ontdekt hoe je van schaduw en gewoonte naar vrijheid in keuze en creatieve mogelijkheden kunt bewegen.

Libido - Love of Life, lees meer...

Docente Monika Körschner is geaccrediteerd 5Ritmes® en OpenFloor docent en geeft ruim 20 jaar les in dans en beweging als bewustzijnsoefening. Zij is persoonlijk opgeleid door Andrea Juhan (VS), founder van OpenFloor en Libido Fundamentals, om met dit specifieke thema te werken.  

“We tend to think of the erotic as an easy,
tantalizing sexual arousal.
I speak of the erotic as the deepest life force,
a force which moves us towards
living in a fundamental way."
- Audre Lorde -

DATA & TIJDEN
22 t/m 24 oktober 2021
vrijdag 10.00 uur tot zondag 17.00 uur 

INVESTERING
3 hele dagen workshop, 2 overnachtingen, 7 maaltijden
€ 355,- voor de 1e 10 inschrijvingen, bij aanmelding en betaling voor 1 september 2021 (VOLGEBOEKT)
€ 390,- bij aanmelding en betaling voor 10 oktober 2021 (Nog te boeken) 
€ 420,- indien je je pas aanmeldt en betaalt ná 10 oktober 2021

Er is plek voor 18 deelnemers. We streven naar een meer evenredige verdeling van mannen en vrouwen. 

We overnachten in gezellige 2- en meerpersoonskamers.
(Bij goed weer kun je ook buiten slapen in een tipi/belttent met bed. Er is plek voor 1 tentje (zelf meegebracht).
De prijs is voor alle overnachtingsvormen hetzelfde. 
De maaltijden zijn deels biologisch en altijd vegetarisch. Dieetwensen zijn mogelijk, mits tijdig doorgegeven. 

Er gelden betalings- en annuleringsvoorwaarden. Deze kun je lezen door hier te klikken

AANMELDING IS NODIG
Bij belangstelling en inhoudelijke vragen over de workshop kun je contact opnemen met  Monika Körschner, docent/trainer, via 06-12602244 of via monika@embodieddance.nl 

Voor aanmelding en praktische vragen kun je terecht bij Natacha Senders (tijdrustenruimte.nl), organizer, via 06 51818291 of natacha@tijdrustenruimte.nl 
Bij aanmelding ontvangen we dan graag je volledige naam, adres, telefoonnummer, emailadres en heel kort wat over je danservaring.  

PLAATS & BEREIKBAARHEID
Herberg de Dieken, Helhuizerweg 1, 7451 KE, Holten
Deze plek ligt in het oosten van Nederland, midden in de natuur van de Holterberg, 35 minuten lopen vanaf NS station Holten.

WAT ANDEREN HEBBEN ERVAREN

"Twee keer heb ik de Libido groep gedaan bij Monika en zou het zo weer doen. Het fijne van Monika als docente is dat ze alles zelf zo doorleeft heeft, dat merk je in haar manier van lesgeven. Daardoor voel je je uitgenodigd om open te onderzoeken en te delen. Monika brengt je in de dans naar een dieper niveau, biedt daarin de tijd en ruimte die nodig is. Ze is heel goed afgestemd op de groep en met haar prettige gevoel voor humor blijft het ook licht." - Monique van L. - 

"Via een vriendin kwam ik te weten over het Libido Fundamentals weekend dat Monika in 2019 zou geven. Na lang twijfelen heb ik me ook ingeschreven, ik had nooit een dans-weekend gedaan, was een beetje terughoudend en onzeker. Maar boy, was I mistaken! Een hele fijne groep mensen waar contact heel vanzelf ging. Hele fijne opbouw van oefeningen waarin lichaam, energie, het leven, sensualiteit en seksualiteit steeds op wisselende manieren aangesproken worden. Het voelde steeds alsof iedere stap, oefening, suggestie precies op het juiste moment kwam en aansloot bij iets wat ik in mezelf aantrof. En er was alle ruimte om dat alles helemaal te kunnen onderzoeken en ervaren. Ik weet eigenlijk nog steeds niet wat er nou allemaal precies gebeurde maar ik geloof dat zo’n beetje alles in me aangeraakt is dat weekend. Tegen het einde was dat compleet en totaal: ik voelde overgave zoals ik het niet kan maken maar alleen maar ondergaan. Ik voelde me (beetje schaamrood op de kaken als ik dit schrijf) genomen en wilde me laten nemen. Door wie of wat…? De muziek, Monika, de energie, de groep, het grotere? Ik weet het niet en het maakt ook niet zoveel uit. Het oversteeg me. " - Joost - 

 

 


 

Datum publicatie: 1 April 2021

Libido Fundamentals