LessenĀ 

5Rhythms Alkmaar

5Rhythms® Alkmaar
move, dance, grow, sweat

Dinsdagavond.

Tijdens de danssessies mixt de docent een diversiteit van uitnodigende muziek met heldere gerichte begeleiding om je dansen te inspireren en te verdiepen. Om in een levendige, soms stille, dans met compassie te onderzoeken wat jou van binnen en van buiten beweegt. Om je te verbinden met jezelf, anderen, het leven, de wereld. Om naar een meer vloeibare, creatieve manier van zijn te bewegen, je energie te laten stromen, je leven belichaamd en volledig in al zijn facetten te dansen.

Zo nu en dan wordt er in plaats van een begeleide verdiepende les een 'SWEAT YOUR PRAYER' sessie aangboden. Tijdens het dansen van deze 5Rhythms ‘Sweat’ dansen we met relatief weinig instructies waarin we vertrouwen op de wave van de 5 ritmes:Vloeiend, Staccato, Chaos, Lyrisch en Verstilling met bijpassende muziek. Om op ontdekkingsreis te gaan binnen je eigen uniek dans. Want uiteindelijk gaat het om zelf onze bron van inspiratie te zijn, onze eigen dans te creëren en te dragen en daarmee ook die van onze mededansers.

De lessen zijn open, staan op zichzelf en zijn los te volgen.
Wel wordt geadviseerd meerdere lessen met regelmaat te volgen om je ervaring te verdiepen. De lessen beginnen meestal met een vrije warming up gevolgd door een uitleg van het thema van de les met suggesties die helpend voor je zijn tijdens de dans. De docent biedt verder professionele ondersteuning en mixt een diversiteit van uitnodigende muziek met heldere gerichte begeleiding om je te inspireren tot energieke en zachte dansen, tot samen dansen en alleen. Hierdoor geven we ons lichaam meer bewegingsvrijheid en de mogelijkheid ons leven volledig in al zijn facetten te dansen. Na de les is er ruimte voor het delen van ervaringen. 

Een work out voor lichaam en geest!
Uit onderzoek blijkt dat dansen energie geeft, veerkracht, levenslust, ontspanning, verbinding, creativiteit, een goede conditie, heling, plezier en meer. De uitnodiging is te komen zoals je bent en je bij hen aan te sluiten die dat ook doen! Ervaring is niet nodige, bereidwilligheid wel. Iedereen kan dansen en is welkom. Beginnende dansers kunnen ieder moment instromen. 

Meer informatie over 5Rhythms, klik hier... 

“Energy moves in waves,
waves move in patterns,
patterns move in rhythms,
a human being is all of those,
energy, waves, patterns, rhythms”
- Gabrielle Roth -

DATA
Cyclus/Losse lessen mogelijk

CYCLUS WINTER 2024
23 jan
30 jan
13 feb
27 feb
5 maart
12 maart

CYCLUS VOORJAAR
26 maart
2 april
9 april
16 april
7 mei 
14 mei

CYCLUS VOOR-ZOMER
21 mei
28 mei
4 juni
18 juni
25 juni
2 juli

LOSSE AVOND/SWEAT YOUR PRAYER
9 juli 

TIJD DINSDAGAVONDEN
19.45 uur - 21.45 uur (vanaf 19.30 uur welkom) 

LOCATIE
Vrije School De Sterrenzanger, Mercuriusstraat 13 in Alkmaar Oudorp.

AANMELDING DINSDAGAVONDEN
Is raadzaam. Spontaan komen mag ook. 
Je kunt je aanmelden voor losse lessen of voor de gehele de cyclus van 5 a 6 lessen. Zie data hierboven.  
Aanmelden via monika@embodieddance.nl  of via via 06-12602244 met je naam, emailadres, telefoonnummer en voor welke danssessie.

INVESTERING
€ 16,- per persoon per losse les
€ 75,- per persoon voor Cyclus van 6 lesavonden (data vastgesteld) 

BETALING DINSDAGAVONDEN
* contant aan het begin van de les, graag GEPAST betalen
* bankoverschrijving naar NL88TRIO0320377814 t.n.v. Moving Waves o.v.v.  datum sessie en je naam
* of via 'aanschaf' ticket via Hipsy 
* Betaallink CYCLUS VOORJAAR 2024 VAN 5 a 6 LESAVONDEN
* Aanmelden en betalen voor losse avonden, volg deze link...   en scroll dan naar de juiste lesavond

ANNULERING
* Een gemiste les, ongeacht de reden, kan helaas NIET worden ingehaald en/of gerestitueerd
* Kijk voor overige annuleringsvoorwaarden hier

BEREIKBAARHEID: deze locatie is goed te bereiken met de auto vanaf de oostelijke rondweg van Alkmaar. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid. Vanaf Alkmaar Centraal treinstation gaan er meerdere bussen richting de danslocatie, zie www.9292ov.nl , zoek op Oudorp NH. Of neem een OV fiets. 

We dansen op blote voeten, antislip sokken of soepele schoentjes.
Draag comfortabele kleding, liefst in laagjes voor warmere en koelere momenten.
Verder is het handig een flesje voor water mee te nemen
en eventueel een dekentje (vooral tijdens het koudere seizoen is dit raadzaam i.v.m. koudere vloer om op te liggen/zitten). 

 

WAT ANDEREN HEBBEN ERVAREN

“Bijna elke week dans ik de 5Ritmes. Soms met verwachtingen, soms niet. Ik kom er met al mij gevoelens, ze lossen op soms, ik ontvang liefde van of via de andere dansers (v/m). Onverwacht, onvoorspelbaar.”– Hans -

“Elke wave die ik dans is voor mij een persoonlijk groei moment en een moment van thuiskomen bij mezelf.” – Janneke -

“Dansen bij Monika doe ik het liefst elke week als het mogelijk is. Ik dans inmiddels 4 jaar bij Monika waarvan de laatste jaren intensief. De eerste keer dat ik bij Monika danste voelde het al vertrouwd: Het gevoel dat ik mezelf mag zijn met mijn eigen bewegingsexpressie. De interactie met de andere dansers maakt de dansvloer, naast vertrouwd en veilig, interessant om te oefenen met diverse thema’s zoals grenzen, intimiteit, diversiteit, etc. Wat ook interessant is, is dat in de dansontmoetingen allerlei emoties voorbij kunnen komen als verlegenheid, blijheid, verdriet, maar ook schaamte en angst. Net het echte leven. Het verschil is dat je op deze dansvloer de ruimte krijgt om het op een andere manier te verkennen. Als je zin hebt natuurlijk. Want soms wil ik gewoon alleen maar dansen op heerlijke muziek. En dat kan ook. Dat maakt het zo fijn. Niks moet alles mag. Monika‘s lessen, net als haar workshops, zijn speels en hebben diepgang. Monika heeft in mijn ogen goed in de gaten wat er in de groep en zelfs op individueel niveau speelt.” - Barbera -  


 

Datum publicatie: 4 april 2021

5Rhythms Alkmaar