Dancing for Birth

Dancing for Birth

Dancing for Birth workshops bieden diepgaande, krachtige en plezierige ondersteuning tijdens elke fase rondom zwangerschap, geboorte en pril moederschap. Door het aanreiken via dans en beweging van versterkende oefeningen, essentiële bevallingstechnieken en ontspanning.

Naast de instructieve dans is er voldoende ruimte voor de vrije intuïtieve dans. De muziek is divers en biedt een bron van inspiratie. 
Tevens bieden de individuele dans coach sessies een veilige dansruimte voor vrouwen die regelmatig dansen en nieuwsgierig zijn naar wat nu wel en niet mogelijk is op hun 'eigen' dansvloer en welke dansbewegingen juist ondersteunend kunnen zijn.

Danservaring is NIET nodig, iedereen kan dansen en is welkom.  Je kunt tijdens ieder moment van je zwangerschap komen dansen, ook nadat je kindje al is geboren tot ongeveer 1 jaar. 
Dansen, voelen, volgen, groeien, je kindje, je dans. Je buik, je veranderde lichaam, van alleen naar samen. Met je kindje ín of óp je buik!
Dancing for Birth™ workshops zijn ondersteunend tijdens en na je zwangerschap en helpt je om je lichaam beter te voelen, te volgen, te leren kennen.

Tijdens Dancing for Birth sessies worden specifieke dansbewegingen aangedragen vanuit allerlei werelddansvormen (Oriëntaals, Afrikaans, Latin e.d.) en 5Ritmes (dynamische dansmeditatie).  
Deze zijn zo gekozen en ontworpen om: 
. je baby te begeleiden naar een optimale foetushouding
. via lichaamsbewustzijn en bewegingsvrijheid zo effectief mogelijk te kunnen reageren op wat er in je lichaam gebeurt. Zodat je voldaan terug kunt kijken op je zwangerschap en bevalling.
. zelfvertrouwen te creëren in je innerlijke wijsheid, intuïtie en instincten. Wat helpend is voor een veilige, soepele bevalling en ontspannen kraamtijd,
. na je bevalling samen met je baby te herstellen en weer fitter te worden,
. op een plezierige manier je te verbinden met je kindje.

Wat komt er naast dans nog meer aan bod:
. Inspiratie en affirmatiekaartjes.
. Ontspanningsmeditatie voor verbinding en adem werk.
. Buik- en bekkenbodemoefeningen. Houdingen en bewegingen voor tijdens de bevalling. En wijsheid rondom geboorte en pril moederschap.

INDIVIDUELE SESSIES OP AFSPRAAK
Momenteel worden er alleen individuele sessies aangeboden op afspraak. 
Je kunt alleen komen of met je partner, pasgeboren kindje en/of goede vriend/vriendin. De prijs blijft dan hetzelfde.
Er worden in 1 a 2 sessies van ongeveer 2 tot 2 1/2 uur per keer, handvaten aangereikt die je mee kunt nemen tijdens de diverse fases van zwangerschap, bevalling en pril moederschap toegespitst op jouw persoonlijke situatie en ervaring.
Prijs: € 75 per zwangere per sessie. Indien er meerdere zwangeren per sessie aanwezig zijn, kan er een aangepaste prijs worden aangeboden. 

CONTACT DOCENTE MONIKA KÖRSCHNER
monika@embodieddance.nl of 06-12602244

PRAKTISCHE INFORMATIE en betalings/annuleringsvoorwaarden zijn hier te vinden.
Het is fijn om in soepel zittende kleding te dansen, in laagjes voor warmere en koelere momenten. We dansen op blote voeten,  sokken met antislip of soepele schoentjes. 

PLAATS & BEREIKBAARHEID: 
Suze Groeneweglaan 69 in Amstelveen 
Het is in een yogaruimte in een appartementengebouw (lift aanwezig).

Amstelveen ligt direct grenzend aan het zuiden van Amsterdam en de danslocatie is goed bereikbaar voor iedereen uit Amstelveen, Amsterdam en andere omliggende plaatsen en steden. Zowel met fiets, OV als auto. De locatie ligt in het noorden van Amstelveen op 20 minuten fietsafstand van het Museumplein en op 7 a 10 minuten loopafstand  vanaf halte Zonnestein (metro en tramlijn 5). Ook is zij makkelijk bereikbaar met de auto via A9 of A10 en via de 'Beneluxbaan'. Parkeren kan voor de deur en is gratis!

“By encouraging a woman to dance during her birth we empower her to actively participate and rejoice in her labor, to embrace her labor’s unique rhythm and unfolding, to love her voluptuous body, and to trust in her baby’s and her own inner-knowledge of how to birth. The ebullience she experiences will spill over to infuse her parenting and her life with joy”.
– Stephanie Larson, founder of Dancing for Birth - 

Bevallen
Bevallen kan soms een marathon zijn en Dancing for Birth lessen bereiden je voor om deze uitdaging aan te kunnen. Door dansen wordt je fysiek sterker, krachtiger en soepeler. Je raakt meer vertrouwd met je lichaam en hierdoor kun je sneller en instinctiever reageren op wat nodig is in het moment. Zowel fysiek, emotioneel als mentaal creëer je meer draagkracht om te bevallen op je eigen unieke wijze.

Ook leer je essentiële bevallingstechnieken en natuurlijke manieren om met pijn c.q. bevallingssensaties om te gaan zodat je zelfvertrouwen groeit in je eigen innerlijke wijsheid en intuïtieve mogelijkheden om je baby geboren te laten worden.

De huidige tijdsgeest met haar haast onuitputtelijke informatiestroom en mogelijkheden in de medische zorg, krijgen we met veel keuzes te maken. Deze veroorzaken niet alleen keuzestress maar kunnen ook onze angsten laten groeien. Juist dan is het belangrijk contact te houden met onze innerlijke wijsheid.
Dancing for Birth deelnemers ervaren weinig ongemak, weinig of geen interventies, kortdurende bevallingen en een hoog niveau van tevredenheid gedurende hun bevallingen. Onderzoeken bevestigen dat deze dansbewegingen bevallingen verkorten en verzoeken om (medische) pijnbestrijding tegen gaan.

Bevallen kan activerend zijn, extatisch, transformerend en bekrachtigend.

Prille mama's
Prille mama’s die na de bevalling blijven dansen, met of zonder hun pasgeboren baby, herstellen sneller. Zowel fysiek als mentaal. Hebben eerder hun gewenste figuur en conditie weer terug. Én zijn draagkrachtiger in hun moederschap. Ook ervaren prille mama’s het als plezierig en ondersteunend om met andere moeders en vrouwen samen te zijn. In principe dans je met je baby op je buik in een draagdoek, sling o.i.d.

Baby's
Baby’s die samen met hun moeders DfB lessen nemen houden van de bewegingen van het dansen, ze zijn makkelijker te kalmeren en meer tevreden als zij worden gedragen door hun dansende moeders. En/of naar hun dansende bewegende moeders mogen kijken. Het geeft een (h)eerlijke, aandachtige verbinding tussen moeder en baby.

Ervaren dansers!
Dancing for Birth biedt tevens een veilige dansgelegenheid voor hen die van dansen houden en regelmatig dansen, maar voor wie hun gewoonlijke dansgemeenschap ofwel dansvloer misschien iets te overweldigend is geworden vanwege de grootte van de groep of de luidde muziek. Of voor wie onzeker is over wat wel en niet mogelijk is in de dans en willen ervaren wat er juist wel allemaal mogelijk is, wat misschien toch niet of anders kan. Met als prachtige aanvulling te ervaren en te leren hoe en welke dansbewegingen juist kunnen bijdragen aan een prettige zwangerschap, zo’n natuurlijk mogelijk bevalling en een verbindend pril moederschap.

 

 

07dfb400.jpg

Ervaringen 

“Het was plezierig en opnieuw verbindend met mijn lichaam op een ontspannen wijze” –prille mama-  

“DfB bood veel bruikbare en interessante informatie, welke bewegingen mogelijk zijn  en een andere visie dan de gangbare ideeën over bevallen.” –zwangere - 

"Tijdens mijn laatste bevalling was ik weliswaar ontspannen maar er bleek activering nodig te zijn. Dancing for Birth geeft mij handvatten om meer aanwezig en actief te kunnen zijn tijdens mijn volgende bevalling."

"Ik wordt altijd zo blij van dansen".

"Mijn baby lag in een stuitligging en ik was vergeten dat veel beweging nodig is voor een goede ligging van mijn baby. Het dansen heeft mij gemotiveerd ook in mijn dagelijkse leven weer meer te bewegen". 

Inspiratie

Dancing for Birth International

. Filmpje DfB door 24baby

. Introductie van Stephanie Larson, 'founder' DfB

. Fun! Waarom een verticale bevallingshouding?

. Dansen goed voor binding en verhoging pijngrens

. 7 Inspirerende filmpjes van dansende zwangeren