LessenĀ 

Online Dance

Open Floor @Home

DANSEN en mindful bewegen is goed voor je lichaam, gezondheid en gemoedstoestand.
SAMEN zijn in verbinding is dat ook! 

Het maakt niet uit of je dit doet op een dansvloer of op dit moment ONLINE THUIS in je woonkamer, keuken of tuin. Of je nu gezond bent, ‘kwetsbaar’, ziek, je slecht of goed voelt, ervaren bent of voor het eerst komt dansen.  Je bent welkom mee te dansen, op te komen dagen en de ups en downs van het leven door je heen te laten stromen. 
Via het internet  zijn we verbonden met elkaar en kunnen we elkaar zien, horen en samen dansen. De ervaringen van dansers zijn verrassend goed. Voel je een drempel? Het is de moeite waard het  uit te proberen. 

In deze nog steeds voortdurende ongekende tijden lijkt er meer behoefte aan het ont-laden wat ons niet langer dient en op te laden met wat ons voedt, verbind en vreugde schenkt. Een behoefte om naar binnen keren, naar datgene luisteren wat ons innerlijk raakt en roert. Momenten te creëren om ons te herbronnen, hervoeden, heroriënteren en te herverbinden in deze veranderlijke wereld. 

De bewegingsprincipes van OpenFloor bieden diepgaande ondersteuning, concrete handvaten en veelzijdige inspiratie hoe te bewegen wat ons beweegt, hoe te verbinden met onze wezenlijke bron en hoe ons waarachtig te verhouden met de wereld om ons heen. Zowel op de dansvloer als in het leven. 
Deze bewegingshulpbronen ofwel ‘Core Movement Resources’ zijn: gronding, centering, activering & tot rust komen, loslaten, uitdijen & samentrekken,  ergens naartoe & vanaf bewegen, oplossen, ruimtelijk gewaarzijn, pauzeren en gerichtheid.

Iedere online les zullen we ons laten begeleiden en inspireren door 
* één specifieke universele bewegingshulpbronnen van Open Floor 
* de kracht en wijsheid van de dynamische dansmeditatie
* een bijbehorende toepasselijke mudra's ofwel symbolische houding van de handen, als ingang tot de grotere bron van ons bestaan 
* de bedding van het samenzijn in een vaste kerngroep 

Hierdoor ontstaat er een veilige creatieve omgeving om deze online dansreis aan te gaan met compassie en nieuwsgierigheid. Om je te openen voor de hulp- en voedingsbronnen diep in en ver buiten jou. Met ruimte voor alle facetten en kleuringen van je wezen en leven.

Open Floor is een dynamische dansmeditatie en levendig bewegingsonderzoek om in je lichaam te landen, je gedachten te laten verstillen, je hart te openen, je van spanning te ontladen, je energie te laten stromen, in contact te komen met je meest wezenlijke zelf. De universele bewegingshulpbronnen van Open Floor bieden je de mogelijkheid om datgene wat vast zit of geblokkeerd is, fysiek, mentaal, emotioneel, naar een meer vloeibare creatieve manier van zijn te bewegen waardoor we meer vitaliteit en vreugde in het leven kunnen ervaren. Ondanks alle ups &downs.

Kijk hier voor een uitnodigend Open Floor filmpje. 

“Sometimes your joy is the source of your smile,
but sometimes your smile...
can be the source of your joy" - Tich Nhat Hanh - 

DATA 
Momenteel staan er geen lessen/avonden gepland. 
De wintercyclus 2022 is GEANNULEERD vanwege te weinig animo. 

TIJD
20.00 uur tot  21.30 uur (welkom vanaf 19.45 uur) 

INSCHRIJVING 
Is nodig, liefst ruim op tijd. Deze cyclus gaat alleen door bij voldoende inschrijvingen. 

Voordat je je inschrijft en betaalt is het raadzaam om eerst het platform Zoom te downloaden (makkelijk en kosteloos) en te testen of je camera en microfoon goed werkt. Ook is het belangrijk dat je een stabiele internetverbinding hebt. Muziek vraagt meer bandwijdte dan gebruikelijk. Scrol naar beneden voor meer informatie over de juiste voorbereidingen om goed aan een les mee te kunnen doen. 

Schrijf je ruim vooraf in via Zoom via deze link.
Of via 06-12602244 of via monika@embodieddance.nl  
Voor deze cyclus geldt een minimaal en maximaal aantal deelnemers. Graag tijdig aanmelden. Vol is vol. 
Na je inschrijving ontvang je een bevestiging van je inschrijving met een persoonlijke Zoom ID link en een wachtwoord in je mailbox (check ook je Spam) om je tijdens de dans aan te melden. Je klikt deze aan en je vult deze in op het moment dat de dans begint en ben je 'binnen'. 

KOSTEN & BETALING
Gehele cyclus van 4 lessen € 44,- per persoon

Graag je bijdrage overmaken via onderstaande mogelijkheden. 
* Betaalverzoek via deze link 
* of via een bankoverschrijving naar NL09INGB0004788554  t.n.v. Moving Waves o.v.v. je naam en 'online cyclus'
* of via PayPal via deze link https://www.paypal.me/monikadanshetlevennu 

ANNULERING
Een gemiste les kan niet worden ingehaald of gerestitueerd.  

BEREID JE GOED VOOR, ook technisch. Voor meer informatie, klik hier... 
* Kom op tijd * Kom eerder als Zoom nieuw voor je is * Blijf * Maak je zelf zichtbaar/kenbaar * We dansen ruim een uur * Aan het einde ronden we gezamenlijk af. 

De eerste 10 minuten zijn om aan te komen, te wennen, te delen via praten of via chat box, afhankelijk van de groepsgrootte. Er zal wat uitleg volgen over hoe zoom werkt, over de dans in het algemeen (indien nodig) en over het thema van de les. Daarna dansen we ruim een uur en nemen we de tijd om af te ronden. 

 

WAT ANDEREN HEBBEN ERVAREN

"Meestal hou ik niet zo van dansen via Zoom maar door de bewegingsaanwijzingen van Monika was het verrijkend!" - Hilde - 

“Voor het eerst online via Zoom gedanst samen met vele andere dansers wereldwijd, ik had er geen idee van dat het zo verbindend kon zijn om op die manier samen te dansen.” – Natacha S. - 

 “Monika  verzorgt heerlijke 5 ritmes dansavonden, ik ben dol op haar muziek en stijl. Ze geeft nu online les via ZOOM. Ik heb 2 avonden thuis in de woonkamer 'bij' haar gedanst en vond het echt superleuk & lekker!”– Inge B. - 

 “… begin er na de vorige keer al wat aan te wennen. Ook qua voorbereiding etc. vraagt  meer aandacht als het thuis is. Prachtig dat je dit doet. Was ook heerlijk om je af en toe te zien dansen. Gaf weer inspiratie.” - anoniem - 


 

Datum publicatie: 14 april 2021

Online Dance