Workshops, Retraites, Intensives 

Breathing into Elements

5Rhyhtms Zomerintensive
Workshop 4-daagse, los of als geheel te volgen.

Dieper duiken in de beweging van je ademing & dans van de 5 ritmes in verbinding met de natuur, het weer en de elementen als metafoor om vanuit te bewegen, te groeien en te transformeren. 

De Berkeley, Bergen (NH)
donderdag 15 juli t/m zondag 18 juli 2021
als geheel of losse dagen te volgen  

Deze 4-daagse zomer-intensive vindt plaats op een wonderlijke mooie plek met een rijkdom aan mogelijkheden om zowel binnen als buiten te dansen en te 'werken' in direct contact met de elementen. We dansen deels met Silent Dance Headsets, we dansen deels buiten, deels binnen, we dansen deels met en zonder muziek. Het wordt een afwisselend geheel. 

Terwijl je dit leest... waar voel jij in je lichaam je ademing? Waar begint deze, waar eindigt deze? Verandert deze, nu je gewaar wordt van je ademing? Wat is de textuur van je ademing, het tempo, ritme? Adem is het verschil tussen leven en dood, tussen ingehouden en voluit leven, tussen afwezig en aanwezigheid, tussen wel en geen beweging. 
Om ons immuunsysteem te versterken, om te kunnen ontspannen en om onze onze authentieke 'core' zelf te ervaren moeten we in alle diepte, lengte, volheid en vol-ledigheid ademen.  Dansen laat je op een organische wijze vanzelf dieper, voller ademen. Tegelijkertijd laat adem alles bewegen, zonder adem is er geen dans. 
Tijdens deze dansdagen zal er meer aandacht gegeven worden aan de ademing door middel van ademoefeningen verweven in de danssessies. Het wordt tijd onze ademing weer meer te openen, te bevrijden, ruimte te geven, te voelen, te horen, te verdiepen, onze longen te reinigen en te vullen met frisse warme zomerlucht. 

Deze workshopdagen bieden tevens
* een mogelijkheid om je even terug te trekken uit je dagelijkse beslommeringen waardoor er ruimte ontstaat jezelf opnieuw op te laden,
* een mogelijkheid om afstand te nemen van je routinematig leven en je perspectief op het leven weer te verruimen.

Iedere workshop-dag staat er zoveel mogelijk één ritme & element centraal en luisteren we met aandachtige aanwezigheid wat zij ons te vertellen hebben, hoe zij in jou en met jou willen bewegen en wat zich verder in jou wil ontvouwen.

Gedragen door
* de kracht van de primaire elementen 
* de wijsheid van de 5Ritmes als dynamische dansmeditatie
* adem oefeningen gerelateerd aan de kracht en wijsheid van de elementen. 
* gerelateerde oefeningen in directe verbinding met de natuur en haar elementen die je zintuigen en wezen laten 'herbronnen'
* de rijkdom van deze wonderlijke mooie plek met een schat aan mogelijkheden (de Berkeley ligt besloten in een groen natuurgebiedje van Bergen, met vuurplek en meer)
hebben we alle tijd om te luisteren, te ontdekken, te hernieuwen, te genieten met de elementen als oneindige voedingsbron van inspiratie.

De intentie is om tijdens deze dagen de natuurlijke golf van de 5 afzonderlijke ritmes en de daarmee verbonden elementen te volgen. Maar we laten ons leiden door het weer en de weersvoorspelling van de dansdag zelf.
Afhankelijk van het weer dansen en 'werken' we zowel binnen als buiten.
De dansdagen bestaan uit 2 sessies van 2,5 tot 3 uur met een pauze waarin we kunnen rusten en/of ons kunnen laven in en aan de natuur.

We dansen ongeveer 1 dagdeel met Silent Dance Headsets en dan maximaal 1,5 tot 2 uur achter elkaar. Alle deelnemers hebben een speciale koptelefoon op. Deze koptelefoon is verbonden met een zender waar de muziek en microfoon t.b.v. de begeleiding op aangesloten is. Je kunt ongeveer 200 meter bij de zender vandaan dansen. Je kunt zelf het volume regelen. Wanneer je wilt genieten van het verstilde geluid van de natuur, dan doe je de koptelefoon gewoon even af.
De headsets zijn te gebruiken bij gehoorapparaten IN de gehoorgang. (Bij gehoorapparaten buiten de gehoorgang is het eventueel wel mogelijk maar sluiten ze niet mooi af. Kom anders uitproberen en indien het niet lukt, ontvang je je investering terug.) 
Het andere dagdeel dansen we binnen op muziek, buiten met onze adem en geluiden van de natuur, op life drum of anderszins. 

Deze workshopdagen bieden zowel bedding voor beginnende dansers als diepgang voor ervaren dansers. 

Aarde leert ons over zwaartekracht, over gedragen en gevoed worden, hoe we kunnen rusten in beweging. Dansend met en op de aarde nodigt ons uit onze balans te hervinden in voeden en gevoed worden, in geven en nemen, in het bekende en onbekende.

Vuur is het element van de levenskracht, het aanwakkeren van onze energie, gevoelens en dromen. 'Werkend' met vuur brengt helderheid in grenzen en begrenzingen, wisselend in ieder willekeurig moment.

Water is verbonden met vloeibaarheid en flexibiliteit. Het leert ons mee te bewegen met veranderlijkheid, los te maken wat vast zit, te laten gaan wat ons niet langer dient, te vertrouwen op wat is en het onbekende.

Lucht laat ons de ruimtelijkheid, lichtheid en speelsheid van de natuur zien. Dansend met de wolken en de wind vertelt ons over hoe vederlicht het bestaan kan zijn zodra we ons overgeven aan de dans en het leven zelf. En daarmee leert het ons over veerkracht.

Ether brengt ons in contact met het altijd aanwezige mysterie in ons en om ons heen. Het leert ons vol-ledig aanwezig te zijn en af te stemmen, in te tunen, op dat wat groter is dan wij zelf. 

"Just as the ancients danced
to call upon the spirits in nature,
we too can dance to find
the spirits within ourselves that
have been long buried and forgotten."
- Anna Halprin -

DATA dansdagen, geheel of los te volgen:
donderdag 15 juli,
vrijdag 16 juli,
zaterdag 17 juli,
zondag 18 juli 2020 

TIJD van 10.30 uur tot 17.00/17.30 uur (vanaf 10.00 uur ben je welkom).

PLAATS
De Berkeley, Nesdijk 20 te Bergen (direct ten westen van Alkmaar).
Dit is een prachtige met aandacht verzorgde locatie in een groen natuurgebied van Bergen. De plek is besloten en omgeven met veel natuur. Daarnaast heeft het een vuurplek, aangrenzend water en meer. 

INVESTERING
incl. Btw, koffie/thee, lekkers, soep. Lunch zelf meenemen. 
4 dagen € 250 (€ 220 vroegboekprijs)
3 dagen € 200 (€ 180 vroegboekprijs)
2 dagen € 140 (€ 130 vroegboekprijs)
1 dag € 75 (€ 70 vroegboekprijs) 

Vroegboekprijs geldt indien aangemeld en volledig betaald voor 18 juni 2021. Deze is verlengd tot 30 juni 2021! 
Er gelden algemene betalings- en annuleringsvoorwaarden. Deze zijn hier te vinden.
Aanmeldings- en annuleringsvoorwaarden deels aangepast vanwege huidige situatie, deze zijn hieronder bij de aanmeldings- en annuleringsprocedure te vinden. 

BEREIKBAARHEID  
Deze locatie ligt direct ten westen van Alkmaar en is makkelijk te bereiken met auto én openbaarvervoer. Met de auto is het ongeveer 30 minuten rijden vanaf Amsterdam, neem dan de westelijke rondweg van Alkmaar. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid. Met OV neem je vanaf Alkmaar centraal station bus nr. 6. Uitstappen halte Oude Bergerweg, dan nog 8 minuten lopen. Velen maken ook gebruik van de OV fiets of regelen een lift van een medecursist. 

AANMELDING
Aanmelden via mail met je naam, danservaring wel/niet, en telefoonnummer naar info@danshetlevennu.nl 
Of via telefoon (sms, app) met dan ook je emailadres naar 06-12602244
Samen met een (aan)betaling van minimaal € 50  bij 3 a 4 dagen of € 25 bij 1 a 2 dagen overmaken naar

NL09 INGB 0004788554 t.n.v. Moving Waves o.v.v. zomerintensive bergen en je naam 

Pas na (aan)betaling is je aanmelding definitief en zet ik je op de lijst. Dus doe bij voorkeur beide tegelijk! 
Wil je gebruik maken van de vroegboekkorting dan dient het gehele bedrag te zijn betaald voor 30 juni 2021. 
Je ontvangt dan een bevestiging van aanmelding en (aan)betaling en algemene informatie. 
Vlak voor de dansdagen ontvang je een meer uitgebreide informerende bevestiging met hoe we het samen zo goed mogelijk volgens de dan geldende actuele richtlijnen kunnen vorm geven. (Motto: vanuit ontspannenheid en zo organisch mogelijk) 

ANNULERING
* Er gelden algemene betalings- en annuleringsvoorwaarden. Deze zijn hier te vinden.
* De dansdagen zullen NIET online plaatsvinden indien er opnieuw strengere richtlijnen komen en fysiek samen komen wederom niet mogelijk is. Dan zullen de dagen worden verplaatst indien mogelijk of geannuleerd en zal het bedrag worden teruggestort. 
* We dansen buiten ook bij ‘goed genoeg’ weer, dus ook bij kou en wind. 
* Indien je zelf de workshop annuleert gelden er de normale annuleringsvoorwaarden zoals hierboven naar wordt verwezen. Indien er voor jou in de plaats een andere danser van de wachtlijst mee kan dansen, kan het bedrag worden terugbetaald minus administratiekosten. 

 

OVERNACHTINGSMOGELIJKHEDEN op (auto)rij afstand

Het Ganse Land heet je welkom voor Creatief Verblijf in een Ger, omringd door elementen. 
Voor 1 tot 4 personen in een Yurt! 
Reserveren: https://www.airbnb.nl/rooms/24751977 
Informatie:  http://hetganseland.nl/ 
of bel Eda, eigenaresse en mede danser, om je reservering en prijs mogelijkheden door te spreken. 

Het Zeehuis in Bergen aan Zee http://www.nvhzeehuis.nl/

Ook zijn er voldoen AirBnB's & Campings te vinden in de nabije omgeving. 

     

 


 

Datum publicatie: 5 February 2021

Breathing into Elements